XT-Wood® Program

 

CALEXICO WOOD presenterar XT-wood®. Ett ambitiöst och hållbart garantiprogram som bidrar till att främja trä i byggandet. Vi lämnar upp till 40 års garanti på utvalda träslag med en förväntad livslängd på upp till 75 år. Träsorter som kräver minimalt med underhåll, oavsett trädäck/trall eller fasadbeklädnad.

Våra träslag kommer från certifierade och hållbara skogsområden från hela världen. Jord och klimat är betydande faktor för skogens tillväxt och styrka. Med vår leverantörs regelbundna besök hos tillverkare samt genomgående forskning och tester har de hittat de bästa geografiska områdena för de hållbara träslag vi har i detta premiumsortiment.

XT-PROGRAM ÖVERSIKT

Det nordiska klimatet kan vara hårt för både terrasser och fasadbeklädnad. Ädelträ/hardwood är mycket lämpligt för vårt klimat och är därför väl lämpat för utomhusbruk.

Den tekniska livslängden för ädelträ/hardwood är upp till fem gånger längre än för mjuka träslag som trall, gran och lärk. Ett materialval i hårdträ kan därför vara bättre ur miljösynpunkt.

Med programmet XTwood® erbjuder Calexico Wood ett urval av hållbara och certifierade träslag i ädelträ/hardwood med lång livslängd, där trall och fasadbeklädnad finns i flera dimensioner och profiler.

XT-IPE
Specifikation IPE-info från wood-database.com

XT-EK
Specifikation EK-info från wood-database.com

XT-GARAPA
Specifikation GARAPA-info från wood-database.com

XT-JATOBA
Specifikation JATOBA-info från wood-database.com

XT-CUMARU
Specifikation CUMARU-info från wood-database.com

XT-MAHOGNY
Specifikation MAHOGNY-info från wood-database.com

 

Frågor, offert, pris, order, tillgänglighet mm

Mejla eller ring oss!